Tilslut dit Swiss Go Smart watch ZUG til en Android mobil

I denne guide gennemgår vi trin for trin hvordan dit smartur tilsluttes til din Android mobil (f.eks. Samsung, Sony, Huawei mm.) 

Guiden er gældende for urmodellerne: Zug

Uret kræver tilslutning til en mobil for at kunne fungere – da det f.eks. er via mobilen at tiden indstilles. 
Har barnet ikke sin egen mobil, kan uret tilsluttes til en forældres mobil, hvorefter alle notifikationer mm kan kobles fra, så uret ikke får besked om nye beskeder, mails mm – Altså reelt ingen adgang til mobilen har.

App’en der bruges fungere på samme måde som Smart Life – App’en der bruges til voksen urene. Farverne er i app’en er ændret, så har du både et ur selv og til et barn, kan du hurtigt skelne om det er dit eget ur eller barnets du er inde i indstillinger for. Derudover giver det mulighed for at have 2 ure tilsluttet (voksen ur og børneur), da hver app kun kan håndtere et ur.

Først skal app’en “Fit4Kid” hentes fra Play Store Først skal der laves en række generelle indstillinger af app’en:

Når Fit4Kid åbnes første gang skal licensbetingelserne accepteres – Tryk på “Jeg er enig” og derefter den grønne pil
Der kommer også en meddelelse om tilladelse til at bruge enhedens placering (GPS) – Dette er for at kunne bruge motionsfunktionerne og se dine ruter på kort.

I de næste 4 trin skal du oprette en personlig brugerprofil med dit navn, evt. billede, køn og fødselsdato. 
Dette data bruges til beregninger i forbindelse med sundhed – f.eks. pulsområde og kalorieberegning.

Når et trin er udfyldt skal du trykke på det grønne flueben. Er der et trin du ikke ønsker at udfylde, kan du springe det over ved at trykke på den grå “Spring over” knap. Bemærk dog at springer du køn og alder over, vil det gå ud over nøjagtigheden af din data. 

 

Herefter kommer der 4 trin med højde, vægt og skridtlængde ved gang og løb. 
For at få de mest præcise data, skal du være omhyggelig med at udfylde korrekt – især skridtlængden, vil have stor indflydelse på hvad dit ur når frem til af beregnet distance du har gået på en dag. 

Nu har du mulighed for at sætte dine personlige mål for dagen. 
Tryk på “Spring over” – for at bruge urets standard indstillinger, som er 7000 skridt, 5 km, 3600 kalorier og 12 timers søvn. 

Hvis du trykker på den grønne pokal, kan du ændre i hvert enkelt delmål.  Sæt din mål på rulleskiven og bekræft med det grønne flueben. 

Dagens mål kan altid ændres igen via indstillinger. 

Nu kommer der 5 anmodninger om tilladelse der skal tages stilling til – Du bør sige tillad til dem alle, for at sikre fuld udnyttelse af urets funktioner og undgå problemer med funktoner der ikke virker efter hensigten. 

Kontakter – Bruges til at vise navnet på dem der ringer på uret (såfremt personen er i telefonbogen)
Håndter telefonopkald – Når en person ringer, har du mulighed for at afvise opkaldet på uret
Opkaldslog – Se hvem der har haft ringet til dig
Foto og video – Uret kan bruges som fjernbetjening til at udløse mobilens kamera
SMS beskeder – Få notifikationer om nye sms beskeder på uret 

Hvis uret installeres på en forældres telefon og ikke skal modtage notifikationer, kan du her afvise de 5 punkter som app’en anmoder om adgang til. Dette kan også indstilles efterfølgende i indstillinger.

For at uret kan vise notifikationer – f.eks. om ny besked, email, mobilepay overførsel osv. Skal der gives særlig adgang hertil i telefonens indstillinger. 

Først skal du trykke på OK til den pop-up info der kommer, herefter åbnes telefonens indstillinger. Find Fit4Kid på listen og flyt “skyderen” til aktiver – Tryk på Tillad i den pop-up der kommer frem 

Gå tilbage til Fit4Kid app’en

Denne funktion, skal du give adgang til, selvom uret opsættes på en forældremobil. Uret skal have denne system adgang for at fungere optimalt. Du undgår at notifikationerne vises på uret ved at afvise de enkelte tilladelser (se forrige punkt), eller slå det fra under indstillinger

Nu skal du slå batterioptimering af Fit4Kid app’en fra – Batterioptimeringen er noget telefonen gerne vil gøre, men det forhindre app’en og uret i at kommunikere korrekt 
For at undgå at telefonen lukker ned for app’en, skal den “hvidlistes” – Tryk ok til den pop-up der kommer og derefter “Tillad” 

Mange telefoner vil gerne lukke ned for app’s der kører i baggrunden, for at spare strøm og sørge for at telefonen ikke bliver langsom – Dette gør dog at uret ikke vil virke efter hensigten og f.eks. ikke vise notifikationer ved nye beskeder, da det kræver at Fit4Kid app’en altid kører i baggrunden. 
Fit4Kid app’en er lavet efter at skulle køre i baggrunden og bruger derfor kun minimalt strøm og ressourcer fra telefonen, så det har ingen betydning for telefonens hastighed og tid mellem opladninger. 

Tryk på “Hurtig opsætning”

Find Fit4Kid på listen og flyt “skyderen” til manuel. 

I den pop-up der kommer skal punkterne forblive aktive:
Auto-start
Sekundær start
Kør i baggrunden

Tryk OK og gå tilbage til Fit4Kid app’en

Nu kan smart uret tilsluttes til telefonen. 
Sørg for at uret er opladet og derefter frakoblet laderen

I Fit4Kid, tryk på Indstillinger (blåt tandhjul i højre bund) 
Tryk derefter på Tilslut smartwatch

App’en søger nu efter uret – Der kan godt komme andre Bluetooth enheder frem på listen også – men tryk på urets navn for at tilslutte det til mobilen. 

Nu vil mobilen fuldføre tilslutningen – Det tager nogle få sekunder

Nu er ur og mobil parret sammen og klar til brug. 
I øverste højre hjørne vil urets navn fremgå, med et grønt Bluetooth ikon ved siden af, som viser at uret er tilsluttet. 

Ur og telefon vil løbende synkronisere, så f.eks. oversigten over skridt, distance mm vil blive opdateret på telefonen med de seneste data fra uret. 

Hvis ur og mobil har været for langt væk fra hinanden, så forbindelsen forsvinder, vil de automatisk tilslutte til hinanden igen – Dog kan du godt opleve at der er et Bluetooth ikon med en rød streg over, ved siden af urets navn – Det forsvinder igen, når ur og mobil igen er tilsluttet – typisk inden for få minutter.

Hvis du vil ændre hvilke notifikationer der skal vises på uret (eller slå det helt fra, såfremt uret er tilsluttet til en forældres mobil), skal du vælge Indstillinger, nederst til højre (blåt tandhjul) og derefter åbne Meddelelser.

På listen kan du flytte “skyderen” for de app’s der skal vise notifikationer på uret. Hvis uret ingen info skal have fra uret, så slå dem alle fra.